Bombe-mistænkt på Twitter: Hold jer i sikkerhed


Bombe-mistænkt på Twitter: Hold jer i sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de mistænkte brødre bag bomberne i Boston skrev opdateringer på Twitter få timer efter eksplosionerne.

Der er ikke mere kærlighed tilbage i den her by, hold jer i sikkerhed, venner.

Opdateringen var blot en af de mange, der blev tweetet efter terrorhandlingen under Boston Maraton. Det særlige ved denne var, at den kom fra brugeren J_tsar - den yngste af de to tjetjenske brødre, mistænkt for at stå bag bomberne.

Opdateringen blev ifølge Sky News sendt ud kun få timer efter, bomberne sprængtes. Og Dzhokhar Tsarnaev fortsatte med at skrive løs fra sin Twitter-konto i dagene efter.

Myndighederne fandt den 19-åriges profil i deres søgning efter spor, der kunne lede til, hvorfor tre mennesker skulle miste livet og yderligere 180 såres.

Flere af Dzhokhar Tsarnaevs venner har bekræftet, at han ofte skrev på Twitter, og at brugernavnet var hans.

En uge før eksplosionerne afslørede en opdatering på det sociale medie muligvis, hvad der ville ske. Her lød budskabet fra J_tsar:

- Hvis du har den nødvendige viden og inspiration, er det eneste, du kan gøre, at tage handling.

Antallet af Dzhokhar Tsarnaevs følgere på Twitter steg til 75.000 i timerne efter, han var blevet udnævnt til hovedmistænkt i sagen.

En gennemlæsning af 1099 opdateringer fra Tsarnaevs konto gav et indtryk af en helt almindelig dreng med forskellige interesser som sport, tekster til hiphop-numre, piger, Islam, biler og tv-serier som Breaking Bad.

Desuden er der på hans profil et billede af FC Anzhi Makhachkalas logo.

FC Anzhi Makhachkala er et fodboldhold fra regionen Dagestan i det sydlige Rusland, hvor Dzhokharn ifølge sin onkel blev født.

De sidste opdateringer fra J_tsars konto var et citat fra en sang af rapperen Eminem, en besked om, at han ikke er typen, der stresser - og et retweet (hvor man gensender en andens opdatering, red). Opdateringen fra brugeren Mufti Ismail Menk lød:

- Din attitude kan fjerne din skønhed uanset, hvor godt du ser ud - eller den kan gøre dig endnu kønnere, endda smuk.

Bombe-mistænkt på Twitter: Hold jer i sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce