Bombe er fundet i Irland før dronningebesøg


Bombe er fundet i Irland før dronningebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Militæret i Irland har fundet en hjemmelavet bombe. Det sker kort før dronning Elizabeths besøg i landet.

En bombe er umiddelbart før den britiske dronning Elizabeths besøg fundet nær Irlands hovedstad, Dublin.

Bomben blev fundet i kuffertrummet i en bus, og den blev sprængt af militærets bombeeksperter, meddeler militæret.

Dronning Elizabeth ankommer efter planen til Irland omkring klokken 13, og udenrigsministeriet i London siger, at besøget finder sted som planlagt.

Irlands premierminister, Enda Kenny, siger også, at besøget løber af stabelen.

- Dette er et historisk og symbolsk besøg og handler om en afslutning på fortiden og en besked til fremtiden, siger han.

Det er et statsbesøg, der varer i fire dage, og det er første gang, at en britisk monark gennemfører et statsbesøg i landet efter Irlands uafhængighed fra Storbritannien i 1921.

Der er omfattende sikkerhedsforanstaltninger ved besøget. Dronning Elizabeth får næppe lejlighed til at trykke hånd med almindelige irere.

Der er ikke planlagt spadsereture. Nysgerrige må formentlig nøjes med at få et glimt af dronningen, når hun suser igennem Dublin og de grønne irske landskaber i en kolonne med pansrede biler.

Men omvendt betyder de manglende mere offentlige arrangementer også, at dronningen spares for en mulig ydmygelse, hvis der kun kommer få mennesker for at se og høre hende, påpeger Reuters.

Trusler fra militante nationalister, der er imod fredsprocessen i Nordirland, gør det nødvendigt, at der tages skrappe midler i brug for at passe på dronningen.

Modstanden mod hendes besøg udgøres af republikanere, nogle af dem voldelige, der ønsker Storbritannien ud af den britiske provins Nordirland, som så skal forenes med republikken Irland.

Bombe er fundet i Irland før dronningebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce