Børnene skal blive i Aceh


Børnene skal blive i Aceh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRADITION: De forældreløse børn efter flodbølgen i Indonesien vil ikke blive bortadopteret

INDONESIEN: Ingen tør endnu sætte tal på, hvor mange tusinde børn i Aceh-provinsen, der har mistet deres forældre efter flodbølgen. Men sikkert er det, at ingen af dem vil blive bortadopteret til andre lande eller til nye familier i Indonesien.

Det fortæller Anwar Ibrahim fra den sociale organisation Aceh Sepakat Foundation, der har base i millionbyen Medan på Sumatra.

- For os achenesere er traditionen, at et barn altid skal blive hos sin familie. Hvis det har mistet sine forældre, skal det bo hos en bedstemor, en onkel eller andre pårørende. Er hele familien væk, kommer barnet på børnehjem, fortæller Anwar Ibrahim.

Den indonesiske regering har derfor planer om at bygge flere børnehjem i Aceh-provinsen, så de forældreløse bliver i området.

I dagene efter katastrofen strømmede flygtede børn til Medan, fortæller Anwar Ibrahim fra Aceh Sepakat Foundation. Nogle af dem blev indlagt på byens hospitaler, mens andre er kommet i midlertidig pleje hos organisationen. Nogle er forsvundet, og ingen ved, hvor de er blevet af.

De mange børn uden familie fik organisationen til at frygte det værste, siger Anwar Ibrahim.

- De risikerer at blive ofre for menneskesmugling. De første dage efter katastrofen strømmede folk til og tilbød at tage sig af børnene. Vi frygtede, at de ville blive solgt til Singapore, Thailand, Malaysia eller måske endda Europa, siger han.

Grænsen er lukket

Derfor har regeringen lukket grænsen til Aceh-provinsen for børn. Det er fremover ulovligt at tage børn med væk fra Aceh, med mindre forældrene er til stede.

- Politiet stoppede for eksempel et ægtepar med en tre-årig dreng i lufthavnen. De troede ikke på historien om, at parret var forældre til barnet. Vi afhørte dem hele dagen, og til sidst forklarede de, at de var drengens naboer. Så beholdt vi ham her, og senere fandt vi ud af, at parret slet ikke var i familie med hinanden, fortæller Anwar Ibrahim.

Aceh Sepakat Foundation sørger for, at børnene får mad og pleje, og så forsøger organisationen at finde pårørende.

- Vi tager billeder af børnene og offentliggør dem i aviser, tv og på gader og stræder. I sidste uge meldte en far og en søster sig, fordi de genkendte en dreng, og derfor skal vi blive ved med at prøve. Men vi skal også være sikre på, at det rent faktisk er familie, der henvender sig, siger Anwar Ibrahim.

På længere sigt skal de forældreløse børn have hjælp fra psykologer.

- Men lige nu forstår de slet ikke, at mor og far ikke kommer og henter dem igen, fortæller Anwar Ibrahim.

Børnene skal blive i Aceh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce