Blodigt angreb på USA’s hovedkvarter i Bagdad


Blodigt angreb på USA’s hovedkvarter i Bagdad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 25 mennesker blev dræbt og andre 130 såret ved et selvmordsangreb uden for den amerikanskledede militærkoalitions hovedkvarter i Bagdad i går. Der er tale om det hidtil blodigste angreb på symbolet for USA's magt i Irak og et slag mod Washingtons bestræbelser på at få FN til at vende tilbage til landet.

De fleste af de dræbte er irakere, men blandt de omkomne er også mindst to amerikanere, oplyser amerikanske militærfolk. En hvid varevogn pakket med 500 kilo sprængstoffer eksploderede ved porten til det tidligere Saddam Hussein-palads, hvor koalitionsstyrkerne har hovedkvarter. Området var fyldt med mennesker og køretøjer, der ventede på at komme ind til det muromkransede bygningskompleks.

Den voldsomme eksplosion forvandlede den travle gade i det centrale Bagdad til et krigshelvede, men bygningerne inde på det stærkt beskyttede område var ubeskadigede.
Ligeledes i går døde en iraker få timer efter, at han var blevet såret af skud, da danske soldater forsøgte at standse et civilt køretøj i det sydlige Irak, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Soldater fra den danske panserinfanterigruppe  forsøgte at stoppe køretøjet, der betegnes som ”mistænkeligt”, men chaufføren satte farten op, og soldaterne skød varselsskud, oplyser HOK. Derefter kørte de danske soldater ind foran bilisten for at stoppe ham. Da de steg ud af deres biler, forsøgte bilisten ifølge HOK at køre dem ned.

- En af soldaterne skød og sårede derfor den irakiske bilist, som døde af sine kvæstelser på vej til det lokale sygehus, oplyser HOK.

Ved den efterfølgende ransagning af køretøjet fandt soldaterne ifølge HOK to automatrifler og en pistol.

Blodigt angreb på USA’s hovedkvarter i Bagdad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce