Blodig sommer venter i Afghanistan


Blodig sommer venter i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afghanistan står over for en blodig sommer med intensiverede kamphandlinger. Der kan ventes mange tab, advarer britisk officer.

De vestlige styrker i Afghanistan står over for en blodig sommer. Tusindvis af amerikanske soldater er på vej til det sydlige Afghanistan for at hjælpe med at slå Taliban, og der kan ventes tab, også blandt Nato-soldaterne.

- Vi har gjort det meget klart, at vi venter en optrapning af kamphandlingerne. Vi venter at få betydelige tab, siger den britiske brigadegeneral David Hook, der er næstkommanderende i den Nato-ledede styrke i det sydlige Afghanistan.

Det er også i den sydlige del af landet, at de danske soldater er udstationeret.

- Der bliver et opgør i denne sommer, og hvor der er kampe, får man tab. Det bliver en blodig sommer, advarer Hook i et interview med Reuters i Kandahar.

Volden i Afghanistan er i øjeblikket på det højeste niveau, siden Taliban blev fjernet fra magten ved den amerikanske invasion i 2001. Ifølge Nato-statistik har der i de første tre måneder af i år været 73 procent flere oprørsangreb end i samme periode 2008.

I de kommende uger ankommer amerikanske forstærkninger til det sydlige Afghanistan, hvor omkring 17.000 soldater slutter sig til de øvrige Nato-soldater i det, der regnes for Talibans kerneland.

Der kommer flere kamphandlinger, siger Hook, fordi de friske amerikanske styrker skal ind i områder, der i øjeblikket kontrolleres af Taliban-oprørere, som har haft tid til at forberede sig på amerikanernes ankomst.

Sommeren er traditionelt en periode, hvor kampene optrappes i det bjergrige land. Men når sommeren går på hæld, vil de internationale styrker i den sydlige del af landet have skabt sikkerhed for over 90 procent af indbyggerne, siger Hook. I dag er der sikkerhed for 60 procent.

- Det er et vendepunkt. Det er det punkt, hvor vi vil have skabt et rum, der tillader organisationer at komme ind og arbejde med genopbygning og udvikling, siger han.

Blodig sommer venter i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce