Blodig søndag i Irak


Blodig søndag i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPRØR: Mange dræbte ved flere angreb - udenlandske gidsler afventer deres videre skæbne
IRAK: Mindst ni personer blev dræbt og mange såret, da seks bilbomber i hurtig rækkefølge blev bragt til sprængning uden for kristne kirker i Iraks hovedstad, Bagdad, og i byen Mosul, oplyser politiet.

Angrebene var de første på kristne kirker i Irak under det 15 måneder lange oprør mod den amerikanskledede besættelse.

- Det er en forbrydelse. Det er søndag og vi var til messe, og der var mange kvinder og børn, siger en biskop til det franske nyhedsbureau AFP.

Bombeangrebene på de kristne kirker skete, efter at mindst 15 mennesker tidligere søndag blev dræbt ved angreb i Irak, herunder en bilbombe, der blev bragt til sprængning foran en politistation timer efter amerikanske luftangreb og sammenstød med oprørere i Fallujah.

Fire eller fem mennesker blev dræbt og adskillige såret i den nordligt beliggende by Mosul, da en bilist kørte direkte mod en politistation og bragede ind i cementafspærringer, hvor hans bil eksploderede.

Amerikansk militær sagde, at fem irakere herunder to politifolk blev dræbt ved angrebet, mens flere end 40 blev kvæstet. Men en medarbejder på lighuset sagde, at kun fire lig var blevet indleveret, efter at eksplosionen havde ødelagt politistationens indgang og biler i nærheden.

Personale på de to store sygehuse i Mosul sagde, at i alt 51 politifolk og civile var blevet kvæstet ved eksplosionen, der efterlod et stort krater foran politistationen.

Iraks nybagte, amerikansk støttede politi og sikkerhedsstyrker har været hyppige mål for oprørernes angreb.

BBC-chauffør dræbt

Angrebet på politistationen kom fire dage efter, at 70 mennesker blev dræbt ved et bombeangreb uden for en politistation i Baquba, nordøst for Bagdad, og mindre end en uge efter, at fire blev dræbt ved et angreb uden for den amerikanske militærbase i Mosul.

I Bagdad blev mindst en iraker dræbt og tre såret, heriblandt en chauffør for britiske BBC, da en bombe eksploderede, netop som en amerikansk militærkolonne var kørt forbi i morgenmyldretiden, oplyste al-Kindi hospitalet og BBC.

Senere blev der affyret mortergranater mod den irakiske nationalgardes base, hvor mindst 35 mennesker blev dræbt ved en selvmordsbilbombe den 17. juni.

Amerikanske luftangreb blev rettet mod Fallujah, hvor sammenstødene på jorden mellem amerikanske marineinfanterister og oprørere fortsatte natten igennem i den indædte antiamerikanske sunnimuslimske bastion vest for Bagdad.

Byen har været et af de irakiske urocentre, der har kostet fleste mennesker livet.

- Vi har 10 dræbte og 40 kvæstede efter bombardementet og de tidligere sammenstød, sagde Rafih al-Issawi, direktør for Fallujahs centralsygehus.

Mange af de kvæstede er kvinder og børn.

Amerikanske styrker besvarede ilden, da tre militærkolonner blev angrebet af oprørere. Efterfølgende luftangreb ødelagde en bygning og en af oprørernes stillinger, oplyste amerikansk militær.

Marineinfanterister har gennemført mindst syv luftangreb mod Fallujah i de seneste 40 dage, hvorunder snesevis af tilhængere af den påståede al-Qaeda leder Abu Mussab Al-Zarqawi er blevet dræbt.

Blodig søndag i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce