Blodig søndag i Egypten: Dødstallet er oppe på 53


Blodig søndag i Egypten: Dødstallet er oppe på 53

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Militærets sikkerhedsstyrker har genvundet kontrollen efter søndagens kaos i Egypten.

Dødstallet efter søndagens uroligheder i Egypten er nu oppe på 53. Det oplyser det egyptiske sundhedsministerium ifølge Reuters i kølvandet på en af de blodigste dage, siden præsident Mohamed Mursi blev afsat af militæret i juli.

Ud over de 53 dræbte er 271 personer såret, oplyser ministeriet.

Mandag var roen igen ved at sænke sig over det uroplagede land, og trafikken flød som normalt i hovedstaden Kairo. Egyptisk statsradio fortæller, at sikkerhedsstyrker har genvundet kontrollen i landet.

De fleste af de dræbte er ifølge sikkerhedskilder Mursi-tilhængere.

Stenkastende demonstranter gik søndag på gaden i forbindelse med fejringen af 40-året for den arabisk-israelske krig.

Anledningen blev dog i stedet udnyttet til at markere den aktuelle højspændte konflikt om den afsatte præsident - en konflikt, der anses for at være den værste politiske krise i Egyptens nyere historie.

Indenrigsministeriet oplyste søndag aften, at politiet havde arresteret 423 demonstranter i Kairo og sigtet dem for blandt andet vandalisme.

Det var ventet, at der søndag ville komme demonstrationer for og imod den afsatte præsident Mursi, der blev afsat den 3. juli.

Tidligt søndag spærrede sikkerhedsstyrker torve og pladser af rundt om i landet, men allerede lørdag aften samledes flere modstandere af Mursi på Tahrirpladsen i Kairo, der var centrum for massedemonstrationerne i 2011.

Myndighederne i Egypten, hvor en overgangsregering med militæret i ryggen har styret siden kuppet i sommer, havde søndag morgen placeret flere pansrede køretøjer rundt om pladsen.

Det forhindrede dog ikke hundredvis af mennesker fra at strømme dertil i løbet af dagen.

I ugevis har myndighederne varmet op til fejringen af krigen i 1973, hvor det lykkedes egyptiske styrker at trænge gennem de israelske linjer.

Den arabisk-israelske strid, som i Israel kendes som Yom Kippur-krigen, førte til en fredsaftale mellem Egypten og Israel i 1979.

Ved den lejlighed fik Egypten det meste af det israelsk-besatte Sinai tilbage.

Blodig søndag i Egypten: Dødstallet er oppe på 53

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce