Blodbad mod civile i Sydossetien

Russiske panservogne er rykket ind i den russiskstøttede udbryderprovins Sydossetien i Georgien. De nye, voldsomme kampe har skabt frygt for en regulær krig i regionen - en vigtig transitrute for gas og olie. Både Rusland og Vesten kappes om at få indflydelse i området. Georgien siger, at militæroperationen har til formål at afskaffe den uafhængighed, Sydossetien i praksis har haft siden begyndelsen af 1990'erne.

Blodbad mod civile i Sydossetien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundredvis af civile dræbt under kampe mellem separatister og georgiens hær i Sydossetien, siger oprørsleder.

Hårde kampe i flere dage mellem separatister og den georgiske hær har kostet "hundredvis af civile livet" i Sydossetien i Georgien.

Det siger Eduard Kokojtij, lederen af Sydossetiens separatister, til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra anden side.

Samtidig siger en talsmand for Georgiens indenrigsministerium, at Georgien har mistet kontrollen over dele af Sydossetiens hovedstad, Tskhinvali, efter at Georgien tidligere har erklæret at have kontrol med hele byen.

Meldingerne kommer, efter at Rusland tidligere på dagen sendte kampvogne til området. Ifølge Georgien har russerne også sat luftvåbnet ind for at hjælpe separatisterne.

Sydossetien har tætte forbindelser til Nordossetien, der ligger i Rusland.

I Beijing, Kinas hovedstad, drøftede USA's præsident, George Bush, i eftermiddag situationen i Georgien med den russiske premierminister, Vladimir Putin, sagde en talsmand for den amerikanske præsident.

I Washington sagde en talsmand for USA's forsvarsministerium, at det har været i kontakt med georgiske embedsmænd.

Blodbad mod civile i Sydossetien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce