Bjergbestiger fanget i vulkankrater


Bjergbestiger fanget i vulkankrater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redningsmandskab i USA kæmper for at redde en bjergbestiger, der er faldet knap 500 meter ned i et vulkankrater. Det er uvist, om han stadig er i live.

Redningsmandskab i det nordvestlige USA gør for anden dag i træk et forsøg på at redde en mand op fra det vulkankrater, han er faldet ned i.

Den 52-årige mand var sammen med en anden bjergbestiger klatret op til toppen af vulkanen Mount St. Helen, der ligger i den amerikanske delstat Washington. De stod tæt ved kanten, da det snelag, den 52-årige stod på, gav efter.

Han styrtede ned i krateret og ligger omkring 1500 fod (470 meter) nede i vulkanen. Tilsyneladende er han landet på en lille skråning af sne, rapporterer tv-stationen CNN.

Tirsdag morgen gjorde en helikopterpilot et forsøg på at flyve ned i krateret. Piloten siger til en lokal tv-station, at det lykkedes ham at komme et par hundrede meter fra manden, men at der ikke var nogen steder at lande, og at det ikke var muligt at kaste en line ud til den forulykkede bjergbestiger.

Kort efter, at manden var faldet i krateret mandag, hørte hans kammerat den fløjte, bjergbestigere har med til brug i nødstilfælde. Men der er tvivl om, hvorvidt manden stadig er i live, siger vicesherif i Skamania County, Dave Cox, til tv-stationen CBS.

Han tilføjer over for CNN, at helikopterpiloter mener at have set manden bevæge sit hoved.

Redningsarbejdet er besværliggjort af kraftige vindstød på vulkanens top.

Bjergbestiger fanget i vulkankrater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce