Bildt nægtet visum til Sri Lanka


Bildt nægtet visum til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sri Lankas regering har afvist Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, som ønsker at rejse ind i landet sammen med sin franske og britiske kollega.

Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, skulle i morgen være rejst til Sri Lanka sammen med sine franske og britiske kolleger, Bernard Kouchner og David Miliband. Men landets regering nægter at give Bildt det nødvendige visum, skriver udenrigsministeren i dag på sin blog på internettet.

De tre ministre kræver øjeblikkelig våbenhvile af hensyn til de tusindvis af civile, der stadig er fanget i kampene mellem regeringsstyrker og oprørsbevægelsen De Tamilske Tigre (LTTE).

Sri Lankas beslutning har skabt forvirring - særligt fordi Bildt ikke har fået nogen begrundelse for afslaget.

- Beskeden er givet uden nogen som helst grund. Og ingen synes at forstå, hvad der kan ligge bag denne i sandhed yderst mærkelige manøvre. Alle ryster blot på hovedet, skriver Bildt, der har besluttet at kalde Sveriges ambassadør i Sri Lanka hjem som "en kraftfuld diplomatisk markering".

Miliband og Kouchner har begge fået visum, og de har ikke tænkt sig at droppe deres rejse i protest. Det ville "ikke være ansvarsfuldt i den alvorlige humanitære og politiske situation, som råder i Sri Lanka", mener Carl Bildt.

Sri Lankas ambassadør i Stockholm, R.P. Jayasooriya, bekræfter, at Bildt ikke har fået indrejsetilladelse "på nuværende tidspunkt". Men han insisterer på, at det ikke drejer sig om et generelt indrejseforbud.

- Vi tager kun imod to af dem nu. Vi må se, hvad der sker senere, siger ambassadøren.

Bildt nægtet visum til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce