Bilbombe rammer den franske ambassade i Tripoli


Bilbombe rammer den franske ambassade i Tripoli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere er såret, efter at en bilbombe er eksploderet ved den franske ambassade i Tripoli.

To franske sikkerhedsvagter er blevet såret, den ene alvorligt, efter at en bilbombe tidligt tirsdag morgen har ramt den franske ambassade i Libyens hovedstad Tripoli, oplyser kilder ved ambassaden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der har været et angreb på ambassaden. Vi mener, at det var en bil med en tidsindstillet bombe, siger en repræsentant for ambassaden til Reuters.

- Der er store skader på bygninger, og to vagter er blevet såret, tilføjer vedkommende.

En korrespondent fra nyhedsbureauet AFP, der er på stedet, fortæller, at muren omkring ejendommen er blevet ødelagt, og at ambassadebygningen er svært beskadiget. To biler, der var parkeret i nærheden af ambassaden, er også blevet ødelagt, lyder det.

Den franske ambassade er en to etagers villa i Gargaresh-området i Tripoli, og angrebet fandt sted klokken syv tirsdag morgen lokal tid.

De franske myndigheder fordømmer angrebet og kalder det "afskyeligt".

- Jeg sender min støtte og dybeste medfølelse til de to sårede franske vagter, og jeg ønsker dem snarlig bedring, siger udenrigsminister Laurent Fabius i en erklæring.

Han tilføjer, at alt vil blive gjort for at finde gerningsmændene.

Ingen har endnu taget ansvaret for angrebet, men Libyens udenrigsminister Mohammed Abdel Aziz kalder det ifølge AFP for en "terrorhandling".

- Vi fordømmer på det kraftigste denne handling, som vi anser som en terrorhandling mod en brodernation, der støttede Libyen under revolutionen, siger han.

Tirsdagens angreb er det første så alvorlige af slagsen på en ambassade eller en udenlandsk mission i hovedstaden Tripoli siden borgerkrigen i landet i 2011, som afsatte eksdiktatoren Muammar Gaddafi.

Frankrig var med til at udføre luftangreb mod Muammar Gaddafis styrker under krigen. Operationen, der var en del af en FN-resolution med henblik på at beskytte civilbefolkningen, hjalp til at vælte Gaddafis regime.

Diktatoren blev dræbt i oktober 2011 efter en otte måneders lang konflikt.

Diplomatiske bygninger og personer har tidligere andre steder i landet været mål for angreb.

Blandt andet blev USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, og tre andre amerikanere dræbt, da demonstranter i september sidste år angreb konsulatet i den østlige by Benghazi med raketter og satte ild til bygningen.

Bilbombe rammer den franske ambassade i Tripoli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce