Biden frygter for udviklingen i Pakistan


Biden frygter for udviklingen i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pakistan er den amerikanske vicepræsident Joe Bidens største udenrigspolitiske bekymring. Landet har store ekstremistiske grupper og atomvåben.

Hverken Afghanistan, Iran eller Irak er USA's vicepræsident, Joe Bidens, største udenrigspolitiske bekymring. Det er Pakistan.

- Det er et stort land. Det har atomvåben. Det har et markant, yderliggående mindretal. Men det er ikke et velfungerende demokrati, som vi forstår det. Det bekymrer mig, siger Joe Biden til tv-stationen CNN.

Amerikanske ledere har flere gange understreget, at Pakistan er afgørende i kampen mod terrorisme. USA har desuden opfordret den pakistanske regering til at forstærke indsatsen mod medlemmer af al-Qaeda og Taliban, som holder til i landet.

Amerikanske politikere mistænker, at der er folk i den pakistanske elite, som i det skjulte støtter Taliban og al-Qaeda samtidig med, at andre dele arbejder sammen med USA om at nedkæmpe ekstremister.

Chefen for USA's Nationale Intelligence, Dennis Blair, sagde for godt en uge siden til en senatskomité, at der er "svagheder" i sikkerheden omkring Pakistans atomarsenal. Hvilke problemerne der er tale om, sagde han ikke.

Amerikanske efterretningsfolk er især betænkelig ved, at den pakistanske hær har valgt ikke at angribe afghanske talibanere og desuden opretholdt kontakten til flere militante ledere. Pakistan siger, at sådanne kontakter giver mulighed for forhandling.

/

Biden frygter for udviklingen i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce