Berømt restaurant omdannes til fond


Berømt restaurant omdannes til fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Verdens bedste restaurant" elBulli bliver omdannet til almennyttig fond, der skal udvikles til tænketank for gastronomi.

Den spanske restaurant elBulli, der gentagne gange er blevet kåret som verdens bedste, vil fra 2014 blive omdannet til en almennyttig fond, meddeler spisestedets avant-garde-køkkenchef Ferran Adria.

Den nye private og almennyttige fond vil udbyde mellem 20 og 25 uddannelser årligt for kokke og andre faggrupper i branchen, siger Ferran Adria, som mandag talte ved en fødevaremesse i den nordvestlige by Santiago de Compostela.

- Vi ønsker, at det skal blive en tænketank for gastronomi, understreger Ferran Adria, som har skabt "den molekylære gastronomi".

Den nye fond skal udvikle restauranten til en detaljeret "encyklopædi" over det moderne køkken, tilføjer han.

Restauranten elBulli, der ligger på den catalanske kyst i det nordøstlige Spanien, lå sidste år nummer et på listen over verdens 50 bedste restauranter. Det var fjerde år i træk, at restauranten lå øverst på listen, som udarbejdes efter meningsmålinger blandt mere end 800 kokke, madanme på at få et bord i restauranten, hvor omkring 30 avantgarde retter er på menuen til en pris på omkring 200 euro (1500 kroner).

Menukortet hos elBulli har blandt andet omfattet østers-marengs, varm is og flydende ravioli.

Nogle kritikere hævder, at de kemikalier, som Adria anvender i sin "molekylære gastronomi", er usunde.

Berømt restaurant omdannes til fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce