Berlusconi ser skilsmissesag som et "venstreorienteret komplot", der har gjort ekshustruen sur. Samtidig opstiller han politisk uerfarne modeller til EU-valg.
Italiens premierminister, Silvio Berlusconi, har affyret en ny bredside mod sin skilsmissesøgende kone, men synes samtidig at være bevidst om, at han kan blive skadet politisk af deres opgør i fuld offentlighed.

- Det, som står klart, er, at premierminister er klar over krisens alvor og ønsker at vinde ny opbakning hos sine vælgere, siger Stefano Folli fra finansavisen Il Sole 24 Ore.

Ifølge den 72-årige konservative politiker er det et "venstreorienteret komplot", når medier rapporterer, at han skulle have en romantisk forbindelse til en 18-årig kvinde med modelambitioner. Berlusconi mener, at hans separerede kone Veronica Lario er faldet for dette komplot.

- Jeg har ikke relationer med mindreårige. Veronica gik i en fælde, der var lagt af venstrefløjen og dele af pressen, erklærede Berlusconi, da han medvirkede i et talkshow med 2,7 millioner seere.

- Med hans optræden i det populære Porta a Porta talkshow er denne sag for alvor blevet offentlig, fremhæver Folli.

I en lederkommentar i dagbladet La Repubblica skriver lederskribenten Curzio Maltese, at Berlusconi kan være blevet særligt ramt af en reprimande fra den italiensk-katolske avis Avvenire for hans selverklærede "svaghed for skuespillerinder i ungdommens vår". Avisen opfordrede Berlusconi til at ændre kurs.

Der var i går presserapporter om, at Berlusconi og Lario, der er 20 år yngre end sin fraseparerede mand, har valgt de advokater, som skal føre deres respektive sager ved skilsmisseretten.

Den 52-årige Veronica, der er tidligere skuespiller, satte gang i den offentlige strid i sidste uge, da hun i et åbent brev beklagede sig over 72-årige Berlusconis valg af kvindelige kandidater til Europaparlamentet.

Adskillige af dem er meget attraktive kvinder med meget lidt politisk erfaring. En af dem er tidligere Miss Italien. Søndag rapporterede italiensk presse så, at Veronica vil skilles.

Mere om emnet

Se alle

Berlusconi kræver undskyldning fra konen

Berlusconi måske på vej til skilsmisse

Berlusconi: Jeg er mest populær