Berlusconi i problemer i sin hjemby Milano

Her er Berlusconi til vælgermøde i Napoli.
Foto: AP Photo/Polfoto

Berlusconi i problemer i sin hjemby Milano

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalvalg i Italien er en alvorlig test for landets sex- og korruptionsanklagede premierminister.

Silvio Berlusconis koalition af centrum-højre partier tvinges ud i en ny valgrunde i premierministerens hjemby Milano, viser prognoserne efter mandagens lokalvalg i Italien.

Milanos borgerlige borgmester, Letizia Moratti, har ifølge prognoserne fået 44,1 procent af stemmerne mod 44,4 procent til centrumvenstre-kandidaten Giuliano Pisapia.

Berlusconi havde sat næsen op efter at vinde Milano i første valgrunde, men der skal nu formentlig være en anden runde den 29.-30. maj.

Tallene viser, at venstrefløjen ser ud til at fastholde kontrollen i Bologna og Torino, mens højrefløjen fører i Napoli.

Lokalvalget i 1310 byer og 11 provinser kommer på et kritisk tidspunkt for Berlusconi. Han er hovedperson i en sexskandale og tre retssager om korruption. Taber han lokalvalgene, vil det yderligere svække ham to år før, hans embedsperiode udløber.

Centrumvenstre håber, at lokalvalgene vil være starten på ny fremgang, efter det hidtil er mislykkedes at udnytte de vanskeligheder, Berlusconi er havnet i.

Milano er særligt vigtig, fordi det er den excentriske premierminister og mangemilliardærs hjemby. Det er her, han opbyggede sit forretningsimperium og senere lancerede sin politiske karriere.

For centrumvenstre er det den første mulighed i næsten 20 år for at få flertal i Milanos byråd.

Berlusconi i problemer i sin hjemby Milano

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce