Berlusconi foretrækker samfundstjeneste


Berlusconi foretrækker samfundstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiens tidligere premierminister fastholder sin uskyld og anmoder om samfundstjeneste i et år fremfor fængsel.

Står valget mellem fængsel og samfundstjeneste i et år, så foretrækker Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi at aftjene sin gæld til samfundet gennem det sidstnævnte.

Derfor har han formelt bedt om at gøre samfundstjeneste, efter at han er blevet dømt for skattesvindel gennem hans tv-selskab Mediaset.

På grund af den 77-åriges høje alder formodes det, at han får lov til at undgå fængsel, hvilket betyder, at samfundstjeneste eller husarrest bliver det mest sandsynlige udfald på hans retssag.

Kriminelle i Italien, der aftjener samfundstjeneste, arbejder typisk i folkekøkkener for hjemløse, i centre for narkomaner eller i grupper, der tilbyder hjælp til de ældre.

Det er endnu ikke sikkert, at hans anmodning vil blive accepteret. Ifølge juridiske eksperter vil det tage omkring fire måneder, før den excentriske milliardær får svar på anmodningen.

Med Italiens notorisk langsomme rettergang, betyder det i praksis, at Berlusconi sandsynligvis ikke påbegynder sin afsoning før starten af 2014.

Italiens højesteret afviste den 1. august Berlusconis anden og sidste appel i skattesagen, hvilket betød, at den tidligere premierminister for første gang nogensinde fik en endelig dom efter en lang rettergang.

Dommen lød på fire års fængsel, men blev ændret til et års husarrest eller et års samfundstjeneste. Straffen betyder, at han i henhold til en lov, der blev vedtaget tidligere i år, ikke kan sidde i parlamentet.

Et flertal i det italienske senats immunitetsudvalg har anbefalet at udelukke den 77-årige centrumhøjreleder fra parlamentet, efter at han er blevet dømt for skattesvig.

For at udelukkelsen af den excentriske politiker kan træde i kraft, kræver det, at Senatet, det italienske parlaments overhus, skal stemme om udvalgets anbefaling inden for denne måned.

Berlusconi foretrækker samfundstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce