Bendtsen truer Viktor Orbán med fluesmækkeren

Bendt Bendtsen er lige hjemme et smut på gården i Allesø
Foto: Kim Rune

Bendtsen truer Viktor Orbán med fluesmækkeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bendt Bendtsen ser skeptisk på Ungarns forfatningsændringer, siger han før møde med Ungarns premierminister.

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, afviser fortsat, at der er problemer med Ungarns forfatning og menneskerettighederne.

På vej ind til et gruppemøde med EU-Parlamentets borgerlige EPP-gruppe hylder han Ungarns forfatning over for de fremmødte journalister.

- Det er en meget europæisk forfatning, og vi er stolte af den, siger Viktor Orbán.

Han er kommet i EU's vridemaskine, efter at hans Fidesz-parti har været bannerfører for en række ændringer i Ungarns forfatning, som kritikere kalder et brud på menneskerettighederne.

Premierministeren er inviteret af den konservative parlamentsgruppe, som danske Bendt Bendtsen (K) er medlem af. Trods kritikken af forfatningsændringerne nøjes Bendtsen med at sende en opfordring til Orbán.

- Jeg er meget, meget kritisk over for Viktor Orbán.

- En ting er helt sikkert, at man skal overholde et regelsæt for at være medlem af EU. Men jeg vil ikke rette eller lave sådan en standret her i dag. Det vil jeg ikke, siger Bendt Bendtsen umiddelbart før, det lukkede gruppemøde går i gang i Strasbourg.

Han henviser til, at Venedigkommissionen under Europarådet, som håndhæver Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, kommer med en rapport i maj, mens EU-Kommissionen kommer med sin vurdering sidst i april.

- Der må vi simpelthen lægge snittet derefter. For jeg er helt overbevist om, at der får Viktor Orbán at vide, hvis der er noget, han har gjort forkert.

- Og så må han rette ind. Og retter han ikke ind, så må han have en med fluesmækkeren over fingrene, siger Bendtsen.

En kilde i lokalet siger til Ritzau, at Orbán på mødet har nedtonet betydningen af det brev, som kommissionsformand José Manuel Barroso sidste fredag sendte til ham.

I brevet skriver Barroso blandt andet, at han på vegne af kommissionen udtrykker alvorlig bekymring over menneskerettighedssituationen i landet.

Orbán har selv på skrift lovet Barroso at rette ind efter kommissionens kritik. Men på mødet lader han forstå, at der ikke er noget reelt indhold i Barrosos tre kritikpunkter.

Orbán har også gjort det klart, at han ikke ser nogen grund til at skamme sig. Efter sit indlæg på mødet blev han mødt med klapsalver fra dele af den konservative parlamentsgruppe.

Bendtsen truer Viktor Orbán med fluesmækkeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce