Lars Bendix (K) fortæller, at stemningen i Bruxelles dagen igennem har været præget af bekymring i langt højere grad end af panik.

Formanden for Konservative i Odense, Lars Bendix, befinder sig lige nu i Bruxelles, hvor han besøger sin søn Daniel, der arbejder i Europa-Parlamentet for Bendt Bendtsen.

Han fortæller, at der efter eksplosionen ved metrostatioen Maalbeek stadig var mennesker, der sad og drak kaffe ved cafeerne i gaderne nær parlamentet.

- Folk var tydeligvis bekymrede, men ikke i panik, fortæller han.

Massivt opbud af politi og ambulancer ved parlament

Lars Bendix bevægede sig ved halv elleve-tiden i formiddags fra sin søns lejlighed og ned til området foran Europa-Parlamentet, hvor han fortæller, der var et stort opbud af både politibiler og ambulancer med udrykning.

- Nede ved parlamentet var der udstationeret militær med maskingevær, og mens jeg stod der, kom der også en militærlignende bil med en ordentlig stak soldater, fortæller Lars Bendix til Fyens.dk.

Han fortæller, at politiet stod placeret helt oppe ved hovedindgangen, og at pladsen foran parlamentet ikke var spærret af.

Mobilnettet er ustabilt

Lige siden i formiddags har mobilnettet i Bruxelles været ustabilt, og ifølge Lars Bendix gav det problemer for flere, der forsøgte at komme i kontakt med deres nærmeste.

- Der kom en mor løbende hen til mig på et tidspunkt, og hun var helt i panik, fordi hun skulle have fat i sin søn og ikke kunne ringe ham op på telefonen, fortæller han.

Da Lars Bendix stod på pladsen foran Europa-Parlamentet, modtog han en sms fra sin søn, Daniel, som var på arbejde inde i parlamentet.

- Han skrev, at bomben ved metrostationen var sprunget ret tæt på, der hvor jeg var, og at jeg skulle skynde mig at gå tilbage til hans lejlighed, fortæller han.

De er nu begge i sønnens lejlighed, hvorfra Lars Bendix fortæller, at antallet af mennesker på gaderne er faldet siden i formiddags.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Gennembrud: Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn er brødre

Gennembrud: Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn er brødre

Fyens.dk i Bruxelles: Massiv militær tilstedeværelse i byen på dag to

Fyens.dk i Bruxelles: Massiv militær tilstedeværelse i byen på dag to

4
I aften: Ungdomspartier inviterer til mindehøjtidelighed

I aften: Ungdomspartier inviterer til mindehøjtidelighed