Belgisk pædofil for retten efter syv år

Marc Dutroux eskorteres i håndjern og skudsikker vest på vej fra et af de utallige retsmøder. Han har siddet fængslet syv år og vil klage over den langsommelige sagsgang til Menneskerettighedsdomstolen.
Foto: Reuter

Belgisk pædofil for retten efter syv år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BELGIEN: En domstol i Belgien har afsagt kendelse om, at manden, som er mistænkt for de værste forbrydelser i nyere belgisk kriminalhistorie, langt om længe skal stilles for retten. Det oplyser den britiske tv-station BBC.

Hovedpersonen er den 45-årige Marc Dutroux, som står anklaget for at have bortført, indespærret og misbrugt seks unge piger seksuelt og myrdet fire af dem.

Efter to ugers retshøringer i Neufchateau blev det fredag afgjort, at der er tilstrækkeligt med bevismateriale til at sætte Dutroux, hans 42-årige kone, Michelle Martin, samt den 31-årige Michel Lelièvre på anklagebænken.

Syv års forsinkelse

Men dermed er en retssag mod Dutroux og hans med-anklagede endnu ikke en realitet. Dommerens afgørelse kan ankes til en højere retsinstans i Liege, og selv om det skulle ende med en lignende afgørelse, ventes selve retssagen mod Dutroux og hans bande tidligst at kunne starte i slutningen af 2003.

Det vil i givet fald være mere end syv år efter, at sagen sendte en bølge af chok og fortvivlelse gennem Belgien. Siden da har hele affæren udviklet sig til en gigantisk skandale, efterhånden som det er blevet afsløret, hvordan opklaringen af sagen gang på gang er blevet forkludret.

Ikke bare de overlevende ofre, forældrene til de mishandlede piger og offentligheden venter nu utålmodigt på, at retsopgøret kommer i gang. Michel Lelièvre, der ligesom Dutroux og Martin har siddet varetægtsfængslet siden 1996, mener, at hans sag har trukket urimeligt længe ud. Han vil derfor klage til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg i et forsøg på at få sin sag annulleret.

Belgisk pædofil for retten efter syv år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce