Bardot forsvarer egyptiske svin


Bardot forsvarer egyptiske svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franske Brigitte Bardot er utilfreds med de egyptiske myndigheders beslutning om at slå Egyptens grise ihjel. Hun har skrevet til præsident Hosni Mubarak.

Dyreværnsforkæmper og tidligere skuespiller Brigitte Bardot kritiserer i et brev til Egyptens præsident, Hosni Mubarak, kraftigt Egyptens beslutning om at slå alle landets grise ihjel. Det drejer sig om mellem 250.000 og 300.000 svin.

- Det er ekstremt kujonagtigt at benytte det globale hysteri over udbredelsen af "mexicansk" influenza, der ikke har noget at gøre med dyr, til at gennemføre en kampagne om at udrydde grise, som holdes af en fattig gruppe af befolkningen, skriver Bardot.

Sundhedsministeriet i Kairo besluttede i onsdags, at alle grise i landet skal slås ihjel. Begrundelsen er influenzaepidemien, der begyndte i Mexico. Der er imidlertid ingen beviser for, at influenza A, der populært kaldes svineinfluenza, smitter fra dyr til mennesker.

I går medgav regeringen da også, at ordren om at slå de mange svin ihjel mere har at gøre med den generelle folkesundhed. Svinene i det langt overvejende muslimske Egypten holdes af det kristne mindretal, og mange af svinene lever samen med de fattige kristne på skraldepladser i Kairos slum.

Regeringen har sagt, at den i stedet til etablere "nye bedrifter i særlige områder" til grise, men Brigitte Bardot kalder det uacceptabelt.

- At slå alle disse dyr ihjel og så senere etablere intensive svinebedrifter, hvor de pakkes tæt sammen og behandles dårligt, er uacceptabelt, skriver hun i brevet til Mubarak, som hun opfordrer til at gribe ind for at forhindre, at de mange grise aflives.

Landbrugsminister Amin Abaza har sagt, at aflivningen begynder i morgen, og at det vil vare i "tre uger til en måned".

Bardot forsvarer egyptiske svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce