Avis: Fabrik i Texas er før undersøgt for ammoniaklæk


Avis: Fabrik i Texas er før undersøgt for ammoniaklæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2006 undersøgte amerikanske myndigheder fabrik i den lille by West på grund af mistænkelig lugt af ammoniak.

Gødningsfabrikken i den lille texanske by West har tidligere haft problemer med sikkerheden. Det skriver avisen The Dallas Morning News.

Tilbage i 2006 blev fabrikken ifølge avisen undersøgt af Texas' kommission for miljøkvalitet, da man fik en anmeldelse om lugt af ammoniak fra en nabo til fabrikken.

Fabrikken afleverede herefter ifølge The Dallas Morning News en rapport, der slog fast, at der var ikke brand- eller eksplosionsfare ved fabrikken.

Det værste scenarie ville ifølge avisen, der har læst rapporten, udløse et 10 minutter langt læk af ammoniakgas, der ikke ville dræbe eller såre nogen overhovedet.

Torsdag morgen ramte en voldsom eksplosion fabrikken. Antallet af dødsofre er stadig ukendt, og hundredvis af mennesker er såret.

Øjenvidner betegner eksplosionen som en atombombe. USA's geologiske overvågningscenter USGS har målt eksplosionen til 2,1 på richterskalaen.

Eksplosionen opstod tilsyneladende, da der gik ild i en tank på fabrikken, rapporterer tv-stationen KWTX. Branden spredte sig til resten af bygningen, hvilket resulterede i det voldsomme brag.

Giftige gasarter hænger stadig i luften over byen, og ifølge meteorologer kan kraftige vinde gøre det farligt at befinde sig udendørs.

Gødningsfabrikken ligger tæt på et beboelsesområde, og 50-70 huse i nærheden blev blæst omkuld af den kraftige eksplosion, der kastede murbrokker ud over et stort område.

En bygning med 50 lejligheder er blevet smadret, siger myndighederne, der også melder om skader på et lokalt plejehjem.

Avis: Fabrik i Texas er før undersøgt for ammoniaklæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce