Australiens militær moderniseres


Australiens militær moderniseres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De australske skatteydere skal til lommen i de kommende årtier. Militæret skal moderniseres, og ønskelisten er ikke billig.

Med en milliardinvestering vil Australien inden for de næste årtier give sit militær ny slagkraft.

Presserapporter i Australien fortæller, at militærets ønskeliste blandt andet indeholder 100 F-35 kampfly, 12 ubåde og otte fregatter. Samtidig ønsker Australien at råde over langtrækkende krydsermissiler.

Programmet, der kaldes "Force 2030", ventes at koste 70 milliarder amerikanske dollar - knapt 400 milliarder kroner.

Regeringen siger ifølge det franske nyhedsbureau AFP i en rapport om planen, at en krig i Asien-Stillehavsområdet i de næste to årtier kan blive en mulighed, da for eksempel Kina bliver stadigt stærkere på det militære område.

Rapporten siger også, at USA fortsat vil være militært dominerende og fortsat vil være en nær allieret for Australien.

Men regionalt i Asien bliver det Kina, der "bliver Asiens stærkeste militærmagt med en betydelig margen", siger regeringen, der hæfter sig ved, at udviklingen går hurtigt.

- Tempoet, omfanget og strukturen i Kinas militære modernisering har potentialet til at skabe bekymring i nabolandene, hvis det ikke forklares ordentligt og hvis Kina ikke rækker ud til andre for at skabe tillid, når det gælder Kinas militære planer, siger Australiens regering.

Australiens militær moderniseres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce