Australien indfører terrortjek for gæster


Australien indfører terrortjek for gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Australien vil indføre strengere kontrol med rejsende fra 10 mulige terroristlande. De rejsende skal have tjekket fingeraftryk og ansigtsskannes.

Australien vil i fremtiden tage fingeraftryk af og ansigtsskanne rejsende fra 10 lande, som anses for at være mulige terroristhjemsteder.

Det sker i et forsøg på at bekæmpe terrorangreb i Australien.

- Terrorisme udgør fortsat en alvorlig trussel og er stor udfordring for Australien. Truslen er ikke aftagende, siger Australiens premierminister, Kevin Rudd.

Indtil videre er Somalia og Yemen to af de 10 lande, som Australien anser for at være mulige terroristhjemsteder.

Resten af landene offentliggøres senere, da der ifølge landets udenrigsminister, Stephen Smith, stadig mangler diplomatisk arbejde med de pågældende landes regeringer.

Australien vil bruge 69 millioner australske dollar - 377 millioner kroner - på det nye biometriske udstyr og på oprettelsen af et nyt nationalt center for bekæmpelse af terrorisme.

Den australske regering har yderligere planer om at bekæmpe terrorister med australsk statsborgerskab. Det sker i lyset af, at fem mænd australske statsborgere med libanesisk, libysk og bangladeshisk baggrund i sidste uge blev idømt op til 28 års fængsel for at planlægge et terrorangreb i landet.

- Terrortruslen er ikke længere noget, der kommer fra udlandet, siger premierminister Rudd.

I august blev fem mænd med forbindelser til den somaliske militante gruppe Shebab yderligere anholdt og sigtet for planer om at angribe en militær kaserne i Sydney.

Siden 2001 er mere end 100 australiere blevet dræbt i terrorangreb i udlandet, herunder 88 i terrorangrebet på Bali i 2002.

Australien indfører terrortjek for gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce