Mary MacKillop, en nonne, der virkede i slutningen af 1800-tallet, bliver Australiens første helgen.
Mary MacKillop, en nonne kendt for sit arbejde blandt trængende børn og sin rebelske natur, bliver til 17. oktober Australiens første helgen. Det oplyser pave Benedikt XVI.

Paven, der udtalte sig på latin, afslørede datoen under et møde blandt kardinaler i Vatikanet.

Australiens ambassadør i Vatikanet priser meddelelsen, og siger, at der er tale om "en gevaldig salut til en enestående australier, en stor leder på uddannelsesområdet og på mange andre områder".

Tim Fischer tilføjede, at "der er stor veneration for Mary MacKillop. Ydermere var hun en stærk leder, en medfølende hjælpearbejder blandt de fattige og en pioner inden for uddannelse".

I december anerkendte pave Benedict, at Mary MacKillop tilsyneladende havde begået et mirakel ved at kurere en kvinde for kræft. Dermed var vejen banet for kanonisering af nonnen, der i forvejen er et nationalt ikon i Australien.

MacKillop, som døde i 1909, indledte sin vej til helgenstatus, da daværende pave Johannes Paul II saliggjorde hende i 1995 efter at have anerkendt et andet mirakel, nonnen stod bag. Angiveligt kurerede Mary MacKillop en kvinde, der lå for døden med leukæmi.