Sikkerhedsstyrker har skudt og dræbt mindst fem personer og såret flere hundrede andre i det centrale Syrien.
Syriske sikkerhedsstyrker har skudt og dræbt fem personer og såret flere end 100 andre i byerne Talbiseh og Rastan efter søndag at have omringet byerne nær Homs i det centrale Syrien, siger aktivister.

Militæret har sat hårdt ind mod for at kvæle regime-modstandernes protester mod den siddende præsident Bashar al-Assad og hans styre.

En aktivist, der ønsker at være anonym, siger, at tre personer er blevet dræbt i Talbiseh ud over de andre to, hvis død i den nærliggende by Rastan er oplyst tidligere.

- Flere end 100 mennesker er blevet ført til sygehuse i Homs, siger aktivisten.

Soldater og kampvogne omringede fra morgenstunden søndag flere byer i Homs-provinsen og skød med maskingeværer i gaderne. Den militære offensiv er svaret på det 10 uger lange oprør, som opstod i den sydlige del af landet.

Styrkerne har besat den centrale plads i Homs, der er Syriens tredje største by, for at dæmme op for scener, der svarer til de titusinder af mennesker, der demonstrerede i Egypten, Tunesien og Yemen for at presse regimerne til reformer.

Øjenvidner og myndighederne taler begge om menneskelige tab, men det er vanskeligt at få uafhængige opgørelser, fordi regeringen har udelukket de fleste internationale medier fra landet. Det skete kort efter begyndelsen på urolighederne midt i marts.

Tusindvis af mennesker demonstrerede fredag i Rastan. De krævede Assads afgang i en af de største demonstrationer i regionen siden oprøret mod regeringen brød ud i den sydlige del af Syrien 18. marts.

Syriens Nationale Organisation for Menneskerettigheder siger, at sikkerhedsstyrker har skudt og dræbt 12 demonstranter fredag under demonstrationerne på de 91 steder på kryds og tværs af Syrien.

Soldaternes drab på ubevæbnede, civile demonstranter har vakt det internationale samfunds vrede.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien