Arafat under hårdt pres


Arafat under hårdt pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAOS: Rivaliserende palæstinensiske grupper skyder efter hinanden i Gazastriben
GAZA: Palæstinensiske militante angreb i går en palæstinensisk sikkerhedspost i Gaza By og øgede hermed presset på Yasser Arafat for at gribe ind mod den udbredte korruption i en krise, som lørdag blev skærpet, da den palæstinensiske premierminister, Ahmad Qurie, indgav sin afskedsbegæring.

Sent i aftes blev der også meldt om skyderi i Rafah i den sydlige del af den støvede stribe land ved Middelhavet, da medlemmer af den radikale gruppe Al-Aqsamartyrernes Brigade kom i skudkamp med medlemmer af den største palæstinensiske sikkerhedsstyrke.

Ifølge en fotograf fra det franske nyhedsbureau AFP brød skyderiet ud, da 150 militante rykkede frem mod den militære efterretningstjenestes hovedkvarter i Rafah. Både tjenesten og sikkerhedsstyrken fik lørdag ny chef, nemlig Yasser Arafats fætter Musa Arafat.

Vidner sagde, at skyderiet varede i flere minutter, hvorefter de militante, der er imod udnævnelsen af Musa Arafat, omringede hovedkvarteret og opfordrede politifolkene i bygningen til at komme ud.

Tidligere i går mødtes Qurie og Arafat til et fire timer langt møde i et forsøg på at løse krisen, men Qurie havde ingen kommentarer til de ventende journalister, da han kom ud fra mødet med den aldrende palæstinenserleder i hovedkvarteret i Ramallah på Vestbredden.

Ifølge den palæstinensiske minister Saeb Erekat understregede Arafat på gårsdagens møde, at han "meget stærkt afviser" Quries ønske om at træde tilbage som palæstinensisk regeringsleder.

Qurie har klaget over, at det bliver stadig mere kaotisk at regere de palæstinensiske områder, efter at væbnede mænd fredag bortførte fire franske nødhjælpsarbejdere og to palæstinensiske embedsmænd, herunder Gazas politichef, og krævede indgreb mod korruption i sikkerhedsstyrkerne.

De bortførte blev alle løsladt uskadte nogle timer senere, men i en tilsyneladende indrømmelse til bortførerne fyrede Arafat lørdag den bortførte politichef, Ghazi a-Jabali, og ansatte en fætter, generalmajor Mussa Arafat, som chef for Gazas sikkerhed.

Flere palæstinensiske kilder har udtrykt frygt for, at lovløsheden i Gaza blot vil tage til, mens militante grupper og sikkerhedsorganer prøver at anbringe sig i fordelagtige positioner, inden Israel trækker sig ud af Gaza og fjerner de israelske bosættelser, sådan som Israels regeringschef, Ariel Sharon, siger, at han vil.

Sharon siger selv, at de interne palæstinensiske stridigheder viser, at han havde ret, da han besluttede sig til at handle på egen hånd i spørgsmålet om den israelske tilbagetrækning fra Gaza snarere end at forhandle med Arafats regering.

Arafat under hårdt pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce