Arafat udpeger tidligere sikkerhedschef


Arafat udpeger tidligere sikkerhedschef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

URO: Utilfredsheden med Arafats ledelse ulmer fortsat
MELLEMØSTEN:Palæstinensernes leder, Yasser Arafat, forsøgte i går at komme et tiltagende oprør mod hans ledelse til livs ved at udpege en tidligere sikkerhedschef til ny leder af de palæstinensiske sikkerhedsstyrker.

Men han var foreløbig ikke i stand til at overtale premierminister Ahmed Qurie til at blive på sin post.

De seneste dages uro i Gazastriben varede ved. I går eftermiddag fortsatte uroen med en stor eksplosion i en flygtningelejr, og der var frygt for, at militante grupper vil fortsætte deres oprør mod Arafat, hvis han ikke hurtigt gennemfører reformer, som kan stoppe den omsiggribende korruption i de palæstinensiske selstyreområder.

Efter en nat med væbnede sammenstød mellem sikkerhedssoldater og militante grupper, der normalt er loyale over for Yasser Arafat, meddelte den aldrende palæstinensiske leder, at han fjernede sin fætter Moussa Arafat som chef for den overordnede sikkerhed i Gaza og på Vestbredden og erstattede ham med den tidligere sikkerhedschef Abdel-Razek al-Majaideh.

Det sikkerhedsmæssige kaos i Gaza og den truende regeringskrise i forbindelse med Ahmed Quries tilbage-træden er ifølge iagttagere ved at udvikle sig til den hidtil alvorligste udfordring for Yasser Arafat, siden han vendte tilbage fra eksil til de palæstinensiske områder for 10 år siden.

Arafats fætter Moussa Arafat, der oprindeligt blev udpeget til chef for den overordnede sikkerhed i Gaza og på Vestbredden, fortsætter som chef for sikkerheden i Gaza, mens Ismail Jaber bliver sikkerhedschef på Vestbredden. Men begge er fremover underlagt Abdel-Razek al-Majaideh ledelse.

Nok er nok

Premierminister Ahmed Qurie fastholdt i går, at han er trådt tilbage, selv om Yasser Arafat har afvist Quries afskedsansøgning.

- Jeg har indgivet min afskedsansøgning på grund af det sikkerhedsmæssige kaos, der er i Gaza, og jeg har ikke modtaget noget svar fra Yasser Arafat. Derfor gælder min tilbagetræden, sagde Qurie i går på et pressemøde.

Qurie kom samtidig med en indtrængende opfordring til sammenhold mellem palæstinenserne og til et stop for de interne sammenstød.

- Vore kære brødre i Gaza: Nok er nok er nok, sagde Qurie.

Arafat udpeger tidligere sikkerhedschef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce