Anti-terrorchef: 500 europæere kæmper i Syrien


Anti-terrorchef: 500 europæere kæmper i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når hundredvis af europæere kæmper i Syrien, får det EU's antiterrorchef til at frygte for øget terror i EU.

Det er ikke kun bandelederen "Store A" og andre danskere, der er rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen. Hundredvis af europæere kæmper også på oppositionens side med det formål at vælte præsident Bashar al-Assad og hans regime.

Det siger EU's antiterrorchef, Gilles de Kerchove, til det britiske nyhedsmedie BBC. Han anslår, at det er tale om omkring 500 borgere fra EU-landene.

Det får efterretningstjenester til at frygte, at europæere vender tilbage til Europa og iværksætter terrorangreb som følge af, at de har meldt sig til at kæmpe for grupper i Syrien, der har sværget troskab til terrornetværket al-Qaeda.

- De er ikke alle radikale, når de tager af sted, men mange bliver sandsynligvis radikaliseret, når de træner dernede.

- Og vi har set, at det kan føre til en alvorlig trussel, når de kommer tilbage, siger Gilles de Kerchove.

Efterretningstjenester over hele Europa har ifølge BBC derfor styrket efterforskningen, og i Storbritannien og Belgien har myndighederne øget bestræbelserne på at finde ud af, hvordan folk bliver rekrutteret.

Storbritannien, Irland og Frankrig er blandt de EU-lande, der vurderes til at have det højeste antal krigere i Syrien. I Holland er sandsynligheden for et terrorangreb øget, ifølge myndighederne.

I Danmark vurderes det, at mindst 45 personer har deltaget i konflikten, ifølge en analyse fra Center for Terroranalyse, CTA, der udkom for en måned siden.

Blandt andre har bandelederen Abderrozak Benarabe - også kendt som Store A fra Blågårds Plads på Nørrebro i København - deltaget i kampe i Syrien for en militant islamistisk oprørsgruppe, som PET kategoriserer som en terrorgruppe.

Rapporten fra CTA viser, at fire er blevet dræbt i Syrien, mens andre er vendt hjem med granatchok. Blandt dem der rejser derned, er personer fra både Blågårds Plads-gruppen, La Raza i Valby samt gruppen Brothers fra Mjølnerparken.

Anti-terrorchef: 500 europæere kæmper i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce