Anklager kræver dødsstraf til fem for drab på journalist

Saudi-Arabiens anklagemyndighed kræver dødsstraf for fem af de mænd, som står anklaget for at have deltaget i drabet på journalist Jamal Khashoggi. Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, der her ses i samtale med sin far, kong Salman, bliver af mange beskyldt for at være ansvarlig for drabet på Khashoggi.

Anklager kræver dødsstraf til fem for drab på journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første retsmøde med 11 mistænkte i sagen om den dræbte journalist Jamal Khashoggi fandt sted torsdag.

Saudi-Arabiens anklagemyndighed kræver dødsstraf for fem af de mænd, som står anklaget for at have deltaget i drab på journalist Jamal Khashoggi. Det skriver saudiarabiske medier.

Det første retsmøde med de 11 mistænkte fandt sted torsdag.

Det statslige saudiarabiske pressebureau citerer en kort officiel erklæring fra retsmødet. De anklagedes navne er ikke oplyst.

Saudiarabiske agenters drab på Jamal Khashoggi den 2. oktober fandt sted på landets konsulat i Istanbul i Tyrkiet i oktober, og sagen har medført massiv international kritik af Saudi-Arabien.

I USA har Senatet vedtaget en resolution, hvori samtlige senatorer er enige om, at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er ansvarlig for drabet på Khashoggi.

Saudi-Arabien har officielt medgivet, at Khashoggi blev dræbt på landets konsulat i Istanbul, da han kom for at hente dokumenter til brug for sit forestående bryllup. Men regimet afviser, at drabet skulle være sket på ordre fra kronprinsen.

Saudi-Arabiens kong Salman foretog for en uge siden en omfattende regeringsrokade - den første siden drabet på Khashoggi.

Ny udenrigsminister er Ibrahim al-Assaf. Rokaden, som omfatter adskillige andre nøgleministre, skal ifølge nogle iagttagere være et signal om, at landet er ved at ændre kurs.

Ali Shihabi, som leder en pro-saudiarabisk tænketank i Washington, har skrevet på Twitter, at myndighederne nu "systematisk" er ved at ændre den meget aggressive kurs over for dissidenter.

Anklager kræver dødsstraf til fem for drab på journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce