Amnesty-appel om bredt pres på Kina


Amnesty-appel om bredt pres på Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amnesty International opfordrer i anledning af henrettelsen af en brite det internationale samfund til at lægge pres på Kina i menneskerettighedsspørgsmålet.

Amnesty International udtrykker afsky over Kinas henrettelse af en britisk statsborger og opfordrer det internationale samfund til at forlange af den kinesiske regering, at den lever op til løfterne med hensyn til menneskerettighederne.

Den 53-årige Akmal Shaikh, som er far til tre og kommer fra London, blev henrettet tirsdag for narkosmugleri trods appeller fra den britiske regering. Hans støtter siger, at han er maniodepressiv.

- Den faktiske henrettelse af ham er virkelig et slag i ansigtet på det internationale samfund, siger Roseann Rife, som er leder af Amnesty Internationals afdeling for Asien og Stillehavsområdet, til det franske nyhedsbureau AFP.

- Det demonstrerer helt klart myndighedernes manglende respekt for lovens bogstav og for deres menneskerettighedsforpligtelser, udtaler Rife.

Roseann Rife siger, at Amnesty er skuffet over, at Kina har valgt at ignorere appeller om at vise barmhjertighed, der er kommet fra det internationale samfund, som opfordrer Kina til at afskaffe dødsstraffen.

- Dette viser, at det internationale samfund ikke for alvor har taget spørgsmålet op på et tilstrækkeligt niveau for at påvirke den kinesiske regering og erklære, at det er en vigtig bekymring for det internationale samfund, siger hun.

Shaikh blev anholdt i september 2007 i Urumqi i det vestlige Kina med fire kilogram heroin.

Hans støtter siger, at han blev narret af en kriminel bande til at transportere narkoen.

Amnesty-appel om bredt pres på Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce