Amerikanske vælgere om Kerry: Vi kender ham ikke


Amerikanske vælgere om Kerry: Vi kender ham ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA:Selv om det længe har stået klart, at John Kerry bliver Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i USA, føler en stor del af amerikanerne, at de ikke kender ham.

Mandens ansigt er som hugget i marmor. Og hvad værre er: Hans politiske personlighed virker i manges øjne lige så blodfattig og kødløs som en stenstøtte.

Partikonventet, som indledes i dag i Boston, skal ikke kun formelt kåre Kerry og hans makker, John Edwards. Mødet for tusinder af partiaktivister er primært en ene-stående scene, hvorfra den 60-årige Kerry kan præsentere sig over for vælgerne i aftenens bedste sendetid - støttet af mere kendte partifæller og peppet op med farvestrålende balloner, konfetti og musik.

Hollywood-producere

Alt er koreograferet ned i mindste detalje med bistand fra Hollywood-producere.

I FleetCenter i bycentrum, der ellers overvejende anvendes til sportskampe og koncerter, skal Kerry i løbet af konventets fire dage sætte gang i den afgørende fase i sin kampagne. I slutspurten på tre måneder vil han søge at overbevise sine landsmænd om, at han og Demokraterne kan tilbyde de bedste fremtidsmuligheder.

- Lad Amerika blive Amerika igen, lyder det centrale slagord på konventet, som får deltagelse af 4353 delegerede fra tilsammen alle de 50 stater.

Formålet er at efterlade et indtryk af, at USA's siddende republikanske præsident, George W. Bush, med sin højreideologiske dagsorden, herunder næsten enegangs-krigen mod Irak og skattelettelser til især de rige - med et bragende budgetunderskud til følge, har ført nationen på afveje. Væk fra den historiske hovedvej. Bort fra varetagelsen af den menige borgers tarv.

Kerry ankommer til konventet med meningsmålinger, der viser, at han i popularitet ligger side om side med Bush.

Han vil atter fremhæve sin baggrund som dekoreret veteran fra Vietnamkrigen og sin erfaring fra Senatet med national sikkerhed - vel vidende, at sikkerhed er en overhængende bekymring hos mange amerikanere i æraen efter angrebene den 11. september 2001 mod World Trade Center og Pentagon og med risikoen for nye terroranslag på amerikansk jord.

Han vil desuden pege på sin økonomiske og sociale politik, som i højere grad er til fordel for den brede befolkning. Tilmed er den mere ansvarlig med hensyn til landets finanser, pointerer han.

Eks-præsidenterne

Kerry bliver sekunderet af blandt andet de tidligere præsidenter Bill Clinton og Jimmy Carter, som taler mandag aften amerikansk tid, og senator Edward Kennedy, som er en politisk sværvægter.

Onsdag aften er den 51-årige John Edwards, en oratorisk begavelse, hovednavnet. Og Kerry selv skal slutte af torsdag aften, der har "Stærkere hjemme, respekteret i verden" som overskrift for det USA, som et bemærkelsesværdigt sammentømret Demokratisk Parti forestiller sig.

Anslået over 35.000 journalister, politiske venner, partifunktionærer og andre skal sørge for, at budskabet spredes i USA og på resten af kloden. Fra dansk side deltager blandt andre tidligere statsminister og nyvalgt europaparlamentariker Poul Nyrup Rasmussen (S).

Boston, hovedstad i delstaten Massachusetts og den amerikanske revolutions vugge, er staten, som Kerry - i lighed med Kennedy - repræsenterer i Senatet. Han således er på hjemmebane i de nærmeste dage.

Amerikanske vælgere om Kerry: Vi kender ham ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce