Amerikaner svømmede tværs over en sø i Myanmar for at komme hen til oppositionslederen Aung San Suu Kyis hus.
Myndighederne i Myanmar har anholdt en amerikaner, efter at han svømmede tværs over en sø for at komme hen til oppositionslederen Aung San Suu Kyis hus. Han tilbragte to dage på stedet.

Det officielle dagblad Kyemon skriver i dag, at amerikaneren John William Yeattaw blev anholdt efter at have svømmet i søen Inya i Yangon onsdag. Under en afhøring forklarede Yeattaw, at han ankom til Yangon på et turistvisum lørdag og svømmede over søen til Suu Kyis hus søndag aften. Han gik hemmeligt ind i huset, der ligger i velhaverdistrikt og ikke så langt fra den amerikanske ambassade. Han blev der til tirsdag aften.

Suu Kyi var vinder af et valg i 1990, men hun kom aldrig til magten. Landets generaler annullerede valget, da de så resultatet. Suu Kyi har siden tilbragt 13 af de seneste 19 år i husarrest eller i andre former for detention. Ethvert besøg hos hende skal godkendes af de militære myndigheder, som har styret landet i fire årtier.

Personer, som kender Suu Kyis residens, siger, at det er usandsynligt, at Yeattaw kan have opholdt sig på ejendommen i to døgn uden, at hun skulle have vidst det.

Yeattaw er blevet frataget sit pas og sine ejendele.

Mere om emnet

Se alle

Obama kræver Aung San Suu Kyi løsladt

Suu Kyi bag tremmer trods droppet arrest

Myanmar vil forlænge Suu Kyis husarrest