Ambassadørrokade viser Kinas betydning


Ambassadørrokade viser Kinas betydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af 2010 får Danmark nye ambassadører i USA, Kina og EU. Desuden er der udstationeringer på vej i kølvandet på klimatopmødet i København.

Udenrigsministeriet er klar med navne og steder på en række danske ambassadører, når der skal foretages en rokade i løbet af det kommende år.

Oversigten afspejler, at Danmark i stigende grad lægger vægt på Kina foruden de traditionelle tunge posteringer i Washington og Bruxelles. Således skal Friis Arne Petersen, nuværende dansk ambassadør i USA og tidligere direktør i Udenrigsministeriet, være ny dansk repræsentant i Beijing.

Friis Arne Petersen afløses som ambassadør i Washington af Peter Taksøe-Jensen, som i øjeblikket er assisterende generalsekretær for juridiske spørgsmål ved FN.

Magtens internationale trekant mellem USA, EU og Kina viser sig ved, at den nye danske ambassadør på EU-repræsentationen i Bruxelles bliver Jeppe Tranholm-Mikkelsen, som i øjeblikket står i spidsen for den danske ambassade i Beijing.

Ny dansk Nato-ambassadør bliver Carsten Søndergaard, som kommer fra Berlin. Han bytter plads med Per Poulsen-Hansen, som altså bliver Danmarks nye ansigt i Tyskland.

Udenrigsministeriet oplyser, at Klima- og Energiministeriets chefforhandler i klimaspørgsmål, Steffen Smidt, skal være ambassadør ved FN-missionen i Genève i løbet af 2010. Han dumpede ind i rollen som chefforhandler mindre end to måneder før klimatopmødet i København, da Thomas Becker sagde op og samtidig blev fritaget for tjeneste.

Det står ikke umiddelbart klart, hvornår Steffen Smidt skifter fra København til Genève. Tidspunktet er interessant, fordi Danmark i 2010 stadig er formand for FN's klimakonference, selv om topmødet i Bella Center er overstået.

Apropos Bella Center: Logistikchefen for klimatopmødet, kontorchef Svend Olling, skal fra Udenrigsministeriet til posten som ambassadør i Bangladesh, som er blandt de lande, der forventes at blive hårdest ramt af klimaændringerne.

Ambassadørrokade viser Kinas betydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce