Terrorbomben mod stort hotel i Islamabad giver ikke særskilt anledning til, at sikkerheden om den danske ambassade tages op til ny vurdering. Det sker løbende.
Den blodige terrorbombe mod luksushotellet Marriott i Islamabad får ikke Udenrigsministeriet i København til at genoverveje sikkerheden omkring den danske ambassade i den pakistanske hovedstad. Det sker allerede løbende og hele tiden, siger Klavs A. Holm, der er Udenrigsministeriets ambassadør for offentlighedsdiplomati.

- Vi bliver ikke færdig med sikkerheden, den vurderes hele tiden. Det er en løbende proces, der sker i et samarbejde mellem ambassaden i Islamabad, de pakistanske myndigheder og folk fra Politiets Efterretningstjeneste, som er i Islamabad. Attentatet mod hotellet giver derfor ikke særskilt anledning til nye overvejelser, siger Klavs A. Holm til Ritzau.

En terrorbombe eksploderede ved den danske ambassade i Islamabad den 2. juni. Det kostede seks mennesker livet og sårede 35 andre. Terrornetværket Al-Qaida tog skylden for bombeattentatet.

- Efter anslaget mod ambassaden er sikkerheden i forvejen skærpet væsentligt. Det sker ikke blot i Pakistan, men også ved ambassader i andre lande, siger Klavs A. Holm.

Mere om emnet

Se alle
PET bekræfter, at agent er dræbt

PET bekræfter, at agent er dræbt

DNA-materiale sendt fra Pakistan

Pakistan gør klar til at slå igen

Pakistan gør klar til at slå igen