Svenske forskere har fundet ud af, at folk med et moderat alkoholforbrug ser ud til at have lavere risiko for at få leddegigt, end folk der drikker meget lidt.
Det kan måske betale sig at tage et glas rødvin ekstra til maden, hvis man vil holde gigten fra døren. I hvert fald har et hold svenske forskere fundet ud af, at et moderat alkoholforbrug kan nedsætte risikoen for leddegigt.

Ved at sammenligne alkoholforbruget hos mere end 1000 leddegigtpatienter med en kontrolgruppe uden leddegigt fandt forskerne ud af, at gigtpatienterne i gennemsnit drak færre genstande om ugen end de raske patienter.

Forskerne på Karolinska Instituttet i Stockholm evaluerede i øvrigt også lignende undersøgelser fra Danmark i deres undersøgelser. Her var forskellen i alkoholindtaget endnu mere udtalt. I gruppen med leddegigtpatienter blev der gennemsnitligt drukket 6,6 genstande om ugen per person, mens tallet for testpersoner uden leddegigt var 9,0.

Konklusionen er, at risikoen for leddegigt så ud til at være reduceret med 40 til 50 procent hos dem med det største alkoholforbrug i forhold til dem, der drak mindst.