Al-Qaedas næst-kommanderende omringet

Ayman al-Zawahiri, her til højre for lederen af al-Qaeda netværket Osama bin Laden, er sandsynligvis blevet omringet at pakistanske styrker. Al-Zawahiri anses for at have udtænkt angrebet på World Trade Center i New York 11. september 2001. Arkivfoto: Reuters

Al-Qaedas næst-kommanderende omringet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PAKISTAN: Pakistanske styrker hævder at have omringet al-Qaeda netværkets næstkommanderende, Ayman al-Zawahiri, i den bjergrige Sydwaziristan region tæt på grænsen til Afghanistan, oplyste embedsmænd.

Embedsmændene udtalte sig, efter at Pakistans præsident, Pervez Musharraf, sagde til tv-stationen CNN, at hans styrker efter al sandsynlighed havde nærmet sig et "meget værdifuld mål", når man tog den modstand, de var blevet mødt med, i betragtning.

En amerikansk embedsmand sagde, at de pakistanske myndigheder havde givet udtryk for, at de havde indkranset et højtståede medlem af al-Qaeda i klanområderne tæt på Afghanistan.

Embedsmanden, der ønskedeat være anonym, ville ikke bekræfte rapporter om, at Zawahiri, al-Qaeda leder Osama bin Ladens højre hånd, var blevet omringet på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan.

- Pakistanerne mener, at de har omringet et meget værdifuldt mål, et højtstående medlem af al-Qaeda. Men jeg kan ikke bekræfte, hvem det er. Vi kan ikke bekræfte, hvad de siger. Det er, hvad de tror, sagde embedsmanden.

Ayman Zawahiri, en 53-årig tidligere læge og grundlægger af den egyptiske del af Islamisk Jihad, beskyldes for at stå bag terrorangrebene på USA den 11. september 2001.

Næst efter al-Qaedas leder, Osama bin Laden, er Zawahiri en af de mest eftersøgte personer på de amerikanske efterretningstjenesters lister.

Al-Qaedas næst-kommanderende omringet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce