Al-Qaeda har taget skylden for bombeangrebet mod Danmarks ambassade i Pakistan. Det var hævn for Muhammedtegningerne, og der kan komme flere angreb.
Bomben mod Danmarks ambassade i Pakistan var hævn for offentliggørelsen af Muhammedtegningerne og skal betragtes som en kraftig advarsel. For hvis der ikke kommer en undskyldning fra Danmark, så vil der komme mange flere angreb.

Sådan lyder det i en erklæring fra terrornetværket al-Qaeda, som sent i går i en erklæring på internettet tog skylden for bombeattentatet mod Danmarks ambassade i den pakistanske hovedstad Islamabad, som kostede mindst seks mennesker livet.

- Operationen er en advarsel til den vantro stat og alle, der stå side om side med den, så de bliver afskrækket fra deres synd, og så de kan undskylde for, hvad de har gjort, lyder det i erklæringen fra al-Qaedas leder i Afghanistan, Mustafa Abu al-Yazid.

Nyhedsbureauet Reuters har endnu ikke endeligt kunnet verificere ægtheden af erklæringen, men den amerikanske terrorekspert Evan F. Kohlmann siger til Ritzau, at der er god grund til at antage, at erklæringen er ægte.

- Det er absolut sandsynligt, at denne erklæring er troværdig, siger Kohlmann.

Mere om emnet

Se alle

PET-folk hjem fra Pakistan

Danmark beholder ambassade i Pakistan

Ekspert: Ambassadebombe var gødning