Al-Qaeda på narkotikaeventyr i Sahara


Al-Qaeda på narkotikaeventyr i Sahara

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Qaeda har indgået en uhellig alliance med narkotikasmuglere i Afrikas Sahara-region. Det er en farlig udvikling, advarer sikkerhedseksperter.

Sikkerhedsstyrker i Algeriet har løbende sammenstød med oprørere fra terrornetværket al-Qaeda, der yder væbnet beskyttelse til narkotikasmuglere i Sahara-ørkenen. Det oplyser en ledende algerisk embedsmand.

Udtalelserne er frisk bevis på et samarbejde mellem den nordafrikanske gren af al-Qaeda og narkotikasmuglere i Sahara-regionen. Og det er et partnerskab, som myndighederne i USA, Europa og Afrika frygter kan gøre begge grupperinger både stærkere og farligere.

- Al-Qaeda-oprørerne yder beskyttelse til narkotikakonvojerne mod kontant betaling. De kender regionen som deres egen bukselomme, siger oberst Djamel Zeghida, efterforskningschef hos Algeriets paramilitære politi.

- De bruger militære våben som Kalashnikover til at beskytte konvojerne. Vi havde sammenstød med dem fire gange i 2008 og 15 gange i 2009, siger oberst Zeghida til algerisk statsradio.

Sikkerhedseksperter er særligt bekymrede over udsigten til, at oprørere fra den nordafrikanske gren af al-Qaeda (AQIM) bruger indtægter fra narkotikasmugling til at rekruttere nye medlemmer og finansiere attentater.

Amerikanske embedsfolk siger, at smuglere benytter Sahara som mellemstop i forbindelse med, at de i små privatfly smugler narkotika fra Sydamerika til Europa. Amerikanerne frygter også, at AQIM gennem samarbejdet med smuglerne får øget adgang til de små fly og til hemmelige landingsbaner.

Terroreksperter i Europa og USA frygter videre, at al-Qaeda kan omdanne Sahara-regionen, der er tyndt befolket og har dårlig grænsesikkerhed, til et fristed for det oprørere. Det er det, der i forvejen er ved at ske i både Somalia og Yemen, siger disse eksperter.

Al-Qaeda på narkotikaeventyr i Sahara

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce