Al-Qaeda har Iran-forbindelse


Al-Qaeda har Iran-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAN: Den amerikanske kommission, der undersøger terrorattentatet i USA den 11. september 2001, mener, at der er en forbindelse mellem Iran og de formodede al-Qaeda-terrorister, der begik attentatet.

Det rapporterer nyhedsmagasinet Time.

Højtstående embedsmænd siger til Time, at de fleste terrorister fra oktober 2000 til februar 2001 rejste igennem Iran. Det antydes, at Iran tillod al-Qaeda-folk at rejse ind i Afghanistan over Irans grænse, men der er ikke oplysninger om, at Iran kendte til planerne om attentatet.

I øvrigt sagde iransk stats-tv lørdag, at Irans efterretningstjeneste har opløst alle grupper i Iran med forbindelse til al-Qaeda.

Ifølge Time mener kommissionen også, at Iran tilbød al-Qaeda et samarbejde efter bombeangrebet i år 2000 i Yemen på det amerikanske krigsskib "USS Cole", et angreb, der kostede 17 amerikanere livet.

Men tilbudet blev angiveligt afvist af al-Qaeda-leder Osama bin Laden, der var bange for, at det ville få saudiarabiske tilhængere til at vende ham ryggen.

Osama bin Laden, og også Saudi-Arabien, er sunnimuslimsk, mens Iran er shiamuslimsk.

Det ventes, at kommissionens rapport om terrorattentatet, der i 2001 ramte Pentagon i Washington og World Trade Center i New York, ventes offentliggjort i den kommende uge.

Al-Qaeda har Iran-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce