Al-Qaeda: Vi stod bag flyterror


Al-Qaeda: Vi stod bag flyterror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Qaeda tager nu ansvaret for et mislykket terrorangreb mod fly på vej til USA. Samtidig opfordrer organisationen til angreb mod vestlige ambassader.

Det var al-Qaeda, der stod bag det mislykkede terrorangreb mod et fly på vej mod USA fra Holland juledag. Det skriver terrororganisationens arabiske afdeling i en meddelelse på internettet.

Det mislykkede terrorangreb blev udført af den 23-årige nigerianer Abdul Farouk Abdulmutallab, der inden landingen forsøgt at detonere sprængstof. Terroristen havde dog ikke held med angrebet og blev overmandet af medpassagerer.

Al-Qaeda begrunder angrebet med, at USA i løbet af december har optrappet samarbejdet med myndighederne i Yemen. Det har i på kort tid kostet mere end 60 formodede medlemmer af organisationen livet.

USA har meddelt, at landet nu er klar til at bruge op mod 365 millioner kroner på at træne og uddanne yemenitiske styrker de næste 18 måneder. I over et år har der været amerikanske speciallister i Yemen for at hjælpe myndighederne.

Regeringen i Yemen har i forlængelse af den amerikanske støtte svoret, at landet ikke bliver et nyt Afghanistan, hvor terrorister kan føle sig sikre. Al-Qaeda har i mange år gemt sig i de ufremkommelige Tora Bora-bjerge i Afghanistan.

- Vores bjerge vil aldrig blive nye Tora Bora for organisationen. Vi vil jagte dem, indtil vi har fjernet rødderne for deres terrorisme og renset yemenitisk jord for deres sataniske forbrydelser, siger en talsmand for regeringen.

Organisationen tager også ansvar for at have udstyret den 23-årige med materialet, der skulle have sprunget flyet i luften. At bomben ikke gik af skyldes en teknisk fejl, skriver gruppen i en meddelelse på en hjemmeside.

I samme udtalelse opfordrer al-Qaeda til angreb på medarbejdere på vestlige ambassader.

Al-Qaeda: Vi stod bag flyterror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce