Aktivister anholdt i Zimbabwe


Aktivister anholdt i Zimbabwe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domstol i Zimbabwe beordrer fremtrædende menneskerets- og oppositionsaktivister fængslet igen, fordi de skal retsforfølges for terrorisme.

En af Zimbabwes førende menneskerettighedsaktivister, Jestina Mukoko, og 17 andre oppositionsfolk er i dag blevet anholdt, nu da en domstol har afgjort, at de skal stilles for retten for at terrorisme og planer om at vælte præsident Robert Mugabe.

Domstolens afgørelse ventes at udløse nye spændinger i Zimbabwes skrøbelige samlingsregering, da flere af premierminister Morgan Tsvangirais egne folk fra Bevægelsen for Demokratisk Forandring, MDC, er blandt de anholdte.

Mukoko og de andre, som i marts blev løsladt mod kaution efter tre måneders fængsling, mødte op ved retshøringen, hvor de officielt blev tiltalt og efterfølgende atter fængslet.

- De er alle blevet varetægtsfængslet igen, siger deres advokat, Alec Muchadehama, til nyhedsbureauet AFP.

Mukoko fra Zimbabwes Fredsprojekt blev i begyndelsen af december i fjor sammen med de andre aktivister afhentet agenter, som skal have torteret dem for at tilstå, at de ville vælte Mugabe.

Tsvangirais MDC har sagt, at alle anklager mod både Mukoko og snesevis af andre partimedlemmer og aktivister "er opdigtede".

Aktivister anholdt i Zimbabwe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce