Aktivist i Syrien: Assad-soldater dræber 85


Aktivist i Syrien: Assad-soldater dræber 85

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge en aktivist fra den syriske opposition har al-Assads militær henrettet 85.

Syrisk militær, der støtter Syriens præsident Bashar al-Assad, har dræbt mindst 85 mennesker søndag. Blandt de dræbte er kvinder og børn.

Det hævder kilder blandt oppositions-aktivisterne.

Drabene skete, da soldaterne stormede en forstad til hovedstaden, Damaskus, efter fem dages kampe mod oprørere.

- Vi har dokumenteret, at 85 er henrettet, 28 af dem med skud. Vi frygter, at dødstallet er meget højere, siger Abu Ahmad al- Rabi, der er oppositionsaktivist i forstaden Jdeidet Artouz, hvor massakren fandt sted.

Der har ikke været nogen umiddelbar bekræftelse af oppositionsaktivisternes oplysninger fra andre kilder. Syriske myndigheder har forbudt de fleste uafhængige medier, siden oprøret mod Assad-styret blussede op for mere end to år siden.

Lørdag kom det frem, at EU-landene i løbet af de kommende uger vil drøfte muligheden for at ophæve en våbenembargo mod Syrien. Embargoen forhindrer de europæiske lande i at forsyne oprørerne i det borgerkrigsramte lande med våben.

Det sagde den britiske udenrigsminister William Hague under et møde med "Syriens Venner" i Istanbul.

Fjernes embargoen får EU-lande mulighed for at sende våben til Syrien og hjælpe de oprørere, der kæmper mod regimet under præsident Bashar al-Assad.

- Det er noget, vi vil diskutere i EU de kommende seks uger, siger Hague og understreger, at både Storbritannien og Frankrig ønsker embargoen fjernet.

Frankrigs præsident, François Hollande, har flere gange, i samarbejde med Storbritannien, opfordret EU's ledere til at ophæve forbuddet.

Men skepsissen er stor. Blandt andre Sverige og Østrig er nervøse for, at våben til de syriske oprørere havner i de forkerte hænder, hvilket så vil eskalere krigen yderligere.

Temaet har flere gange været på dagsordnen på møder mellem EU's regeringsledere, som nu har overladt spørgsmålet til udenrigsministrene.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry, deltog også i mødet Istanbul, og her lovede han at fordoble USA's økonomiske hjælp til det syriske regimes modstandere.

Aktivist i Syrien: Assad-soldater dræber 85

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce