Airbus truer med at droppe militærfly


Airbus truer med at droppe militærfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyproducenten EADS, der kontrollerer Airbus, truer med at stoppe udviklingen af det militære transportfly A400M, hvis selskabet ikke får flere penge.

Den europæiske sammenslutning af flyproducenter EADS, der kontrollerer Airbus, truer med at stoppe udviklingen af det militære transportfly A400M. Der skal flere penge til, lyder det fra selskabet.

Det er den øverste direktør for EADS, Louis Gallois, der i et brev har gjort det klart over for flere landes regeringer, at EADS ikke vil fortsætte udviklingen af A400M under de nuværende økonomiske forudsætninger. Det skriver den spanske avis Cinco Dias torsdag.

Oplysningerne kommer fra Airbus' øverste direktør, Tom Enders, der har fortalt om brevet under et besøg på Airbus' fabrik i Getafe uden for Madrid.

Årsagen til problemerne er, at udviklingen af A400M, der er noget af et prestigeprojekt for EADS, kommer til at koste meget mere end det oprindelige budget på cirka 150 milliarder kroner.

Louis Gallois har skrevet, at EADS vil have garantier om flere penge inden mandag i den kommende uge fra de seks lande, der er med i projektet, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Tyrkiet, Belgien og Luxembourg.

Ifølge den franske forsvarsminister, Herve Morin, er der forhandlinger i gang mellem de involverede regeringer, og der vil blive bevilget flere penge til projektet. Hvor mange er endnu ikke besluttet.

A400M er allerede tre år forsinket. De første prøveflyvninger fandt sted i efteråret. Foreløbig har de seks lande bestilt 180 A400M-fly.

Airbus truer med at droppe militærfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce