Afrikansk krigsforbryder anholdt i Congo


Afrikansk krigsforbryder anholdt i Congo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bernard Munyagishari var en af hovedpersonerne bag massedrabene i Rwanda i 1990'erne.

En af Afrikas mest berygtede krigsforbrydere, Bernard Munyagishari, er ikke længere på fri fod. Torsdag blev han anholdt i Congo, ifølge CNN.

Munyagishari stod i 1990'erne i spidsen for en de mest morderiske hutu-militser i borgerkrigen i Rwanda.

Konflikten mellem hutuer og tutsier er blevet kaldt en skamplet på det 20. århundrede. Munyagishari deltog i, og var med til at planlægge, hutuernes forsøg på at udslette tutsierne samt moderate hutuer.

I løbet af bare 100 dage - fra april til juli 1994 - blev omkring 800.000 personer slået ihjel, mens to millioner rædselsslagne mennesker flygtede til nabolandene.

Munyagishari blev fanget efter et samarbejde mellem hæren i Congo og den FN-domstol i Tanzania, der efterforsker folkedrabet. Han vil nu bliver overført til Det Internationale Krigsforbrydertribunal for Rwanda (ICTR) i Tanzania.

Ni andre personer fra Rwanda, der mistænkes for at være blandt hovedmændene i folkedrabet, er fortsat på fri fod.

Munyagishari, en tidligere var lærer og fodboldommer, anklages for folkedrab, mord og voldtægt. Han var leder af Interahamwe-militsen og anklages også for at opfordre sine mænd til at angribe de kirker, hvor folk søgte tilflugt.

Samtidig beordrede han sin hustru til at stå i spidsen for en milits, der havde til opgave at tortere tutsi-kvinder, før de blev dræbt.

Med anholdelsen blev torsdagen en bemærkelsesværdig dag for folkeretten, idet Ratko Mladic, også kendt som den serbiske slagter, ligeledes blev anholdt efter næsten 16 års flugt.

Mladic anklages for at stå bag de værste krigsforbrydelser i Europa siden Anden Verdenskrig.

Afrikansk krigsforbryder anholdt i Congo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce