Afghanske laviner har dræbt mindst 160

Dødstallet stiger i Afghanistan, der det seneste døgn har være stærkt plaget af laviner
Foto: Kabul.(AP Photo/Altaf Qadri)

Afghanske laviner har dræbt mindst 160

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lavinerne ved et bjergpas i Afghanistan har kostet mindst 160 mennesker livet, siger guvernør. 1500 er reddet. Redningsarbejdet fortsætter.

Redningsarbejdere har bjærget i alt 160 omkomne i det nordlige Afghanistan, hvor en tunnel i et bjergrigt område er ramt af en katastrofe på grund af en serie laviner.

Det siger guvernør Abdul Basir Salangi i Parwan-provinsen.

Lavinerne ramte Salang-passet i mandags og lukkede indgangene til tunnelen. Hundredvis af mennesker og køretøjer blev begravet eller spærret inde.

Ifølge guvernøren er der fundet 84 kvæstede.

150 soldater fra Afghanistans hær er i gang med redningsoperationen. De bruger bulldozere, gravemaskiner og helikoptere, siger en officer, der tilføjer, at fortsat snevejr og lavinerisiko gør redningsarbejdet besværligt.

Forsvarsministeriet siger, at 1500 mennesker, der sad fast i lavineområdet, er reddet i live.

Indenrigsminister Mohammad Hanif Atmar er blevet kritiseret for, at passet med tunnelen overhovedet var åben i sådan en situation, men han afviser kritikken. Forholdene var i orden, indtil stormen pludselig kom, siger han.

- Lige med et ramte en storm området, og det førte til en række laviner, der ramte hovedvejen og lukkede den i en strækning på 3,5 kilometer, siger ministeren.

Sådanne laviner er forholdsvis sjældne i den afghanske vinter, mens de er mere normale i foråret, når sneen smelter.

Det nordlige Afghanistan, hvor katastrofen har ramt, er blevet sparet for det værste af krigen i Afghanistan, hvor Taliban-oprøret overvejende er i gang i den østlige og sydlige del.

Afghanske laviner har dræbt mindst 160

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce