Afghansk soldat dræber amerikansk soldat


Afghansk soldat dræber amerikansk soldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En amerikansk soldat er dræbt og to italienske såret efter, at en afghansk soldat åbner ild mod allierede soldater på en base i Afghanistan.

En amerikansk soldat er blevet dræbt og to italienske soldater såret, da en afghansk kollega åbnede ild mod dem på en militærbase i Afghanistan. Episoden fandt sted i Afghanistans vestlige Badghis-provinsen.

- Soldaten åbnede ild mod to italienere og en amerikaner på basen, der rummer både afghanske og udenlandske soldater, siger general Khair Mohammad Khawari til det britiske nyhedsbureau Reuters.

- To italienske soldater blev såret, en amerikansk soldat dræbt, siger generalen og tilføjer, at den afghanske soldat også selv blev såret og nu er indlagt på hospitalet.

Den afghanske soldat kommer fra et område nord for den afghanske hovedstad, Kabul, og menes at have psykiske problemer, siger Khawari videre.

Kilder i det italienske forsvarsministerium siger, at angrebet skete under en rutinemæssig forsyningsopgave. Den ene italienske soldat blev ramt af et skud i låret, mens den anden blev ramt af to skud i hånden og i benet.

Sidste måned dræbte en afghansk politimand fem britiske soldater i Helmandprovinsen. Taliban tog dengang skylden og siger, at det var en af deres mænd, som havde infiltreret den militære styrke.

Taliban har traditionelt haft mindre kontrol i den nordlige del af Afghanistan, men har strammet sit greb i flere områder.

Afghansk soldat dræber amerikansk soldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce