Afghanerne i syd støtter ikke USA-tropper

Afghanerne er ikke glade for USA''s tilstedeværelse.
Foto: AP Photo/Polfoto

Afghanerne i syd støtter ikke USA-tropper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydafghanerne ser yderst kritisk på tilstedeværelsen af udenlandsk militær. USA er langt fra at vinde hjerter

Selvom udenlandske tropper gør fremskridt mod oprørerne i det sydlige Afghanistan, så har USA ikke succes med at vinde hjerterne hos afghanerne i Talibans højborg, viser et nyt studie.

Næsten 90 procent af de adspurgte mænd i de omstridte sydlige regioner mener, at de udenlandske militære operationer skader området, viser en undersøgelse fra International Council on Security and Development (ICOS) lavet i april.

Over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen fra Sydafghanistan, hvor USA med ekstra soldater forsøger at fordrive oprørere fra centrale placeringer, siger, at deres mening om de udenlandske tropper er blevet mere negativ i løbet af det seneste år.

Konklusionen i undersøgelsen, der blev foretaget blandt 1400 mænd i den kampdygtige alder, kan give stof til eftertanke hos USA's øverstkommanderende i Afghanistan, general David Petraeus, da han snart skal råde præsident Obama om, hvor hurtigt USA skal afslutte krigen i Afghanistan.

- Hvis ikke nogen hopper på kampagnen, der skal vinde hjerter og hjerner, så er de militære succeser i fare, siger ICOS-lederen Norine MacDonald.

I USA er der en stigende skepsis blandt politikerne i forhold til at fremskynde tilbagetrækningen i Afghanistan.

Afghanerne i syd støtter ikke USA-tropper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce