ANC får ikke almagt i Sydafrika


ANC får ikke almagt i Sydafrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANC vinder sikkert valget i Sydafrika, men det ser ud til lige akkurat at glippe for partiet med at få de magiske to tredjedele af stemmerne.

Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt Den Afrikanske Nationalkongres, ANC, vinder valget i Sydafrika. Men der er gys til det sidste om, hvorvidt partiet får de magiske to tredjedele af stemmerne. Sker det, kan ANC nemlig på egen hånd ændre forfatningen. Men da 99 procent af stemmerne klokken tre natten til lørdag dansk tid var talt op, så ANC ud til at få lige knap to tredjedele af stemmerne.

Der er dog ingen tvivl om, at ANC-leder Jacob Zuma bliver den næste præsident i landet, som indtil midt i 1990'erne var præget af det raceopdelte apartheidsamfund. ANC rider stadig på en bølge af popularitet, fordi bevægelsen kæmpede mod apartheidstyret, indtil det blev afskaffet i 1994.

I dag står ANC så over for at skulle løse massive problemer med arbejdsløshed, fattigdom og kriminalitet.

ANC's nærmeste rival ved valget er Den Demokratiske Alliance, som får 16,5 procent af stemmerne. Partiet ledes af Cape Towns hvide borgmester, Helen Zille. I forbindelse med parlamentsvalget har der også været afholdt provinsvalg, og i Cape Town lykkedes det oppositionen at fravriste ANC kontrollen.

En udbrydergruppe fra ANC, som samler sig om den tidligere præsident og ANC-leder Thabo Mbeki, får knap 7,5 procent af stemmerne ved parlamentsvalget.

ANC får ikke almagt i Sydafrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce