Ændrer forklaring om aflivning af svin


Ændrer forklaring om aflivning af svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egyptens regering indrømmer, at landets svin ikke aflives på grund af svineinfluenza. Myndighederne benytter blot lejligheden aflive en kvart million grise.

Det egyptiske sundhedsministerium meddelte i går, at alle grise i Egypten skal aflives på grund af frygt for svineinfluenza. Men nu indrømmer ministeriet, at årsagen til aflivningen af de mellem 250.000 og 300.000 egyptiske svin ikke er svineinfluenza.

Beslutningen om at slå grisene ned kom, selv om der ikke er beviser for, at grisene spreder influenzaen.

- Vi er i fase fem, sagen er nu en menneskesag og ikke en dyresag, forklarer Abdelrahman Shahine, talsmand for sundhedsministeriet i Kairo, og henviser til, at WHO har hævet alarmniveauet for influenzaen til fase fem.

- Myndighederne benyttede muligheden for at løse situationen med de uordentlige svinehold i Egypten, tilføjer han.

Egypten er overvejende muslimsk, men der er også et kristent mindretal, og det er disse koptiske kristne, der holder grise, mange af dem i Kairos slum.

Landbrugsministeriets chef for smittefarlige sygdomme, Saber Abdel Aziz Galal, siger, at massenedslagtningen af svin er "en generel sundhedsforanstaltning, det er godt at genetablere den slags forædling i gode landbrug, ikke på skraldepladser".

- Nu lever de med hunde, katte, rotter, fjerkræ og mennesker, alle i samme område med affald. Vi vil etablere bedrifter i særlige områder, ligesom i Europa. Inden for to år har vi svin igen, men vi må først bygge nye bedrifter, siger han.

Sundhedsminister Amin Abaza har sagt, at aflivningen af den mindst kvarte million grise begynder på lørdag. Han regner med, at det vil vare i tre uger.

Ændrer forklaring om aflivning af svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce