68 personer er døde i oprør og brand i fængsel i Venezuela


68 personer er døde i oprør og brand i fængsel i Venezuela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adskillige er omkommet under en brand i et fængsel i det centrale Venezuela, oplyser anklagemyndighed.

68 mennesker er døde under et fangeoprør og brand i et fængsel på en politistation i Valencia i det centrale Venezuela.

Det oplyser anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Statsanklagerens kontor garanterer en grundig undersøgelse for omgående at slå fast, hvad der er sket under disse smertefulde hændelser, der har efterladt adskillige familier i sorg, skriver chefanklager Tarek William Saab på Twitter.

- I lyset af de forfærdelige hændelser, der har fundet sted på politiets hovedkvarter i Carabobo-staten, hvor 68 er omkommet - formentlig i en brand - har vi udpeget fire anklagere, der skal klarlægge disse dramatiske begivenheder, tilføjer han.

Jesus Santander, talsmand i delstaten Carabobo, siger, at staten er i sorg efter de tragiske hændelser i Valencia.

- Retsmedicinere skal nu bekræfte antallet af døde, siger Santander.

Han tilføjer, at en politimand er blevet skudt i benet, men han er i stabil tilstand. Brandfolk har nu kontrol over branden, der brød ud i fængslet.

Blandt de døde er to kvinder. De menes at have været på besøg i fængslet, da oprøret brød ud. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Pårørende forsøgte ifølge AFP at trænge ind på politistationen. Efter at en politibetjent blev såret af stenkast, anvendte betjentene tåregas mod menneskemængden.

Fængsler i Venezuela er ofte overfyldte. Fangerne er ofte i besiddelse af både narko og våben. Fængselsoprør koster ofte adskillige menneskeliv i landet, skriver AFP.

Organisationen Una Ventana a la Libertad, Et Vindue til Frihed, overvåger forhold i Venezuelas' fængsler. Ifølge den betyder de overfyldte fængsler, at de indsatte er udsat for sygdomme og ikke får nok at spise.

Fordi landets fængsler er overfyldte, bliver celler i politistationer som den i Carabobo ofte brugt til indsatte i længere perioder. Og det er, selv om de egentlig kun er beregnet til kortere varetægtsfængslinger.

Det forklarer Carlos Nieto, som står i spidsen for Et Vindue til Frihed, ifølge AFP.

Ifølge Carlos Nieto tyder det på, at begivenhederne startede med et flugtforsøg. Indsatte forsøgte at stjæle en betjents våben og satte ild til madrasser i fængselscellerne.

Ilden var så voldsom, at redningsfolk måtte slå et hul i muren til bygningen og redde indsatte ud den vej.

68 personer er døde i oprør og brand i fængsel i Venezuela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce